Parę lat temu skończyłam szkołę gastronomiczną. Przez jakiś czas pracowałam w osiedlowej cukierni, ale chciałam otworzyć coś własnego. Moje zamiłowanie do słodkości oraz umiejętności sprawiły, że wkrótce otworzyłam swój pierwszy biznes w formie stacjonarnej i internetowej.
Pyszna czekolady z manufaktury
Wspólnie z kilkoma zaprzyjaźnionymi osobami otworzyłam pracownię z ręcznie wyrabianymi produktami. Wkrótce, nasza manufaktura czekolady stała się coraz bardziej popularna. Jakiś czas temu otworzyliśmy pierwszy sklep internetowy z naszymi wyrobami. Różnica pomiędzy naszą czekoladą, a taką z innych fabryk jest taka, że w naszej manufakturze produkujemy czekolady ręcznie, które wytwarzane są bez użycia niepotrzebnych wzmacniaczy smaku, a obecność masy kakaowej jest o wiele większa nić w tradycyjnych. Ponadto, w naszej pracowni oferujemy czekolady personalizowane, które mogą być przeznaczone dla klientów biznesowych jako słodki dodatek do koszy prezentowych, a także jako jeden ze środków reklamy firmy. Nasze czekolady rzemieślnicze produkujemy w oparciu o tradycyjne receptury, w których znajduje się masa drogocennych składników i nietypowych dodatków. Do masy dodajemy wspaniały kardamon, migdały czy wiśnie. Wytwarzamy również nietypowe kształty czekolady, które mogą nawiązywać do rodzaju prowadzonego biznesu, a słodki podarunek w postaci np. lizaka czekoladowego czy książki jest zawsze przyjemnym prezentem. Ostatnio, rozpoczęliśmy również działalność warsztatową i po wcześniejszym umówieniu, różne wycieczki, w tym najmłodsi mają okazję przyjrzeć się z bliska produkcji i wziąć udział w tworzeniu słodkich wyrobów. Jestem bardzo dumna ze swojej działalności i cieszę się z tego, że mój biznes rozwija się każdego dnia.
Jako właściciel pracowni ze słodkościami jestem bardzo zadowolona z profilu mojej firmy. Tworzymy wspaniałe słodkie wyroby zarówno dla klientów biznesowych, jak i indywidulanych odbiorców, którzy zamawiają u nas słodkie podarunki na każdą okazję.